Пиян баща преби дъщеря си заради двойка

17 март, 2011 10:15 | Средно образование | Няма коментари

Пиян баща преби дъщеря си заради двойка

Пиян баща преби 11-годишната си дъщеря заради изкарана двойка в училище. Грозната сцена се разиграла във вторник вечерта, когато 41-годишният Георги Георгиев започнал да удря момичето с юмруци и ритници. От силните удари Янка получила мозъчно сътресение, но, залитайки, успяла да избяга от дома си.

Съсед видял зверството и веднага се обадил в Бърза помощ. Лекарите открили скитащото дете и го транспортирали към хасковското отделение по детска хирургия. Там констатирали големи кръвонасядания по главата и седалищните части на момиченцето.

Детето било с мозъчно сътресение и в шок

Причината за разправията между баща и дъщеря била трайната немотия, в която от години изпаднало семейството, и честите запои на бащата. Непосредственият повод за побоя пък били слабите оценки на Янка в училище.

„Мило и драго дава за това дете. Човек може да убие заради него“, през сълзи сподели втората майка на детето Димитрина Димитрова. От 7 години тя живее на семейни начала с Георги. Според нея мъжът й пие рядко, но пиянството му било лошо. Жената не присъствала на побоя, защото била на работа.

Оказва се, че в семейството работи само тя. Димитрина прави обувки в димитровградска фабрика и носи единствения доход на фамилията – 300 лв. на месец. От 3 години Георги е без работа, след като преди това е работил в местната фирма „Симат ООД“. Бил съкратен, а после така и не си намерил трайна работа. Припечелвал оттук, оттам със строителство.

Семейството дори не можело да си позволи квартира. Напуснали последната заради

непосилен наем от 80 лв.

Отскоро се нанесли в изоставена вила във вилната зона на Димитровград.

„Живеят там, докато някой не ги изгони. От години се молят на общината за жилище“, разказаха съседи.

По-голямата част от семейния доход отива за учението на Янка. Детето е пето-класничка в ОУ „Алеко Константинов“. Редовно ходи на училище, но така и не му се учи. Най-високите оценки били тройките. Завършило първия срок с три двойки. Това обаче не предизвикало агресията на бащата, въпреки че той й правил забележки да се „поправи“.

Бащата Георги Георгиев е задържан за 24 часа за изясняване на обстоятелствата покрай инцидента. Нараняванията по Янка обаче се водят средна телесна повреда и най-вероятно той ще бъде освободен. Димитровградските социални са се заканили да го дадат на прокурор. До 17 ч в сряда, когато изтича 24-часовото задържане под стража, обаче това не бе направено.

Георги Христов, в. „Монитор“

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата