Google отново смени правилата на играта

27 февруари, 2011 15:22 | Наука, Технологии | 2 коментара

Google отново смени правилата на играта

Google обяви, че е променила начина, по който подрежда резултатите от търсене в мрежата. С мовия алгоритъм ще включват повече „висококачествени уебсайтове“ на първите места.

„Актуализацията има за цел да намали ранга на нискокачествените уебсайтове – тези с малка добавена стойност за потребителите, които копират съдържание от други сайтове, или които просто не са много полезни“, обясниха от Google в своя блог.
Новината идва след многократни критики, че търсачката на Google дава предимство на сайтове с малка полезност за потребителите, пише Bloomberg.
От Google се стремят алгоритмите им за търсене да отразяват това, което потребителите искат да получат като резултат от мрежата. Направените промени в тях ще се отразят на 12% от заявките за търсене, посочват още от компанията.
Google, която реализира по-голяма част от приходите си от реклами в търсачката, е получила оплаквания, че разпространителите на спам и нискокачествени сайтове манипулират нейната система, за да се класират по-високо в резултатите от търсене.

От Google направиха редица промени в търсачката през последните месеци заради опасения, че уебсайтовете генериращи съдържание, или така наречените ферми за съдържание, получават предимство при търсене спрямо утвърдени сайтове.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Игри с Коли коментира на 27 февруари, 2011 г., 18:13 ч.

    Едва ли промяната ще засегне много българския гугъл

  2. Hannah Montana коментира на 27 февруари, 2011 г., 23:10 ч.

    Tova e gadno za malkite saitove. Move v tqh da ima cenna informaciq