Цели потоци скъсани на електронен изпит в УНСС

2 февруари, 2011 15:44 | Висше образование | 1 коментар

Цели потоци скъсани на електронен изпит в УНСС

Цели потоци, които се състоят от над 100 студенти, са скъсани
на електронен изпит по Макроикономика в Университета за национално и световно стопанство,
по време на зимната сесия, научи Академика БГ.

Второкурсници от различни специалности алармираха, че има масов провал на въпросния тест. Статистиката, която е била изнесена, показва, че има потоци, в които 100% от студентите са скъсани, а в други – близо 70%. В същото време се наблюдава и другата крайност – в някои потоци няма по различна оценка от петица и шестица.

Тестът е от 30 въпроса с по 5 възможни отговора за 80 минути с общо 200 точки. Всеки преподавател по макроикономика избира сам какви да са въпросите. Непосредствено преди изпита, на студентите е било обяснено, че за грешен отговор ще се взимат точки, което не е съответствало на предварителната информация – точки нямат да бъдат взимани за грешен и непопълнен отговор.

Броени дни след катастрофалната статистика на двойките, преподаватели от специалността се събират на Катедрен съвет и решават за смъкнат летвата за тройка – от 90 точки на 80. Това уравновесява нещата и те вече изглеждат по-балансирани в студентските книжки.

Според студентите, има голяма вероятност за грешка в системата. Отговорите на някои въпроси да са повече от един и неизправност на софтуера, са част от техните аргументи.

Представител от администрацията на учебното заведение коментира, че е изключено да има грешка в системата, проблемът идвал от високо вдигнатата летва за тройка.

Отличници биват скъсани, но в същото време никой не отрича, че тактиката за попълване на теста е била да не се отговаря на трудни въпрос, защото за грешен отговор се взимат точки. Причините за проблема още не са изяснени напълно, въпреки че сесията в УНСС официално приключи.

Косара Белниколова
снимка: Николай Николов

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Eida коментира на 2 февруари, 2011 г., 17:42 ч.

    И в ТУ е така.