СУБ и БАН организират тържество

30 октомври, 2010 07:02 | Наука | Няма коментари

СУБ и БАН организират тържество

През настоящата година по инициатива на Съюза на учените в България за двадесети път 1 ноември ще се чества като Ден на народните будители и българските учени. По този повод Съюзът на учените в България съвместно с Българската академия на науките,  Селскостопанската академия и УС на Съвета на ректорите организират Тържествено събрание на 2 ноември 2010 г. (вторник) от 11 ч. в Големия салон на БАН.

Експозе за празника ще изнесе чл.-кор. Дамян Дамянов – председател на СУБ. Слово ще произнесе г-н Георги Първанов – президент на Република България. След това ще бъдат връчени традиционните ежегодни награди в Конкурса за високи научни постижения, както и в конкурса за докторанти, организиран от СУБ и ВАК.

Музикалният поздрав към българските учени е от цигуларката проф. д-р инж. Лидия Йорданова от Техническия университет – София, носител на награди за внедрени научно-приложни разработки и студентката в ДМА „Панчо Владигеров” Агнес Данкова – носителка на награди от национални и международни конкурси.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата